Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Registrer dine metadata

Når du registrerer et musikværk hos Koda, angiver du centrale informationer om værket, som senere vil skulle bruges af Koda eller andre musikselskaber til at matche mod forbrugsrapportering fra diverse platforme. Disse informationer kaldes også for værkets metadata.

Særligt i forhold til streamingtjenester, hvor der er mange millioner af sange til rådighed, har kvaliteten af din metadata ekstra stor betydning. De massive musikmængder betyder nemlig, at musikselskaber som Koda får rapporteret enorme datamængder, som skal behandles for at sikre retmæssig udbetaling til rettighedshaverne. Behandlingen består i at matche metadata fra rapporteringen med metadata fra Kodas værkdatabase.

Størstedelen af Kodas matching sker automatisk og her er det altså en forudsætning for et match (og sidenhen en udbetaling), at musikoplysninger er rapporteret og registreret korrekt.  Det er typisk informationer som titel, artist og komponist, som bruges i matching, men også unikke ID’er som ISRC-koder eller ISWC-koder er helt centrale.

Nedenfor er beskrevet de væsentligste metadata, som du skal være ekstra opmærksom på, når du registrerer et værk.

Hvis du registrerer musik skrevet til film eller serier, er der andre retningslinjer du skal være opmærksom på.

Læs mere om registrering af musik til film

De vigtigste metadata når du registrerer et værk

  • Titel – Titlen på dit værk skal være entydig forstået på den måde, at titlen er den samme i enhver sammenhæng, hvor værket bliver brugt - på en indspilning, i en film, til en koncert m.m. Yderligere skal værkets titel være forskellig fra dine øvrige værktitler, også selvom der er tale om en version af et eksisterende værk.
  • Alternative titler – Hvis værket får alternative titler i specifikke forbrugssammenhænge, er det vigtigt at få disse alternative titler registreret. Et værk kan fint have flere forskellige alternative titler. 
  • Artist - Hvis man ved hvilken artist, som primært vil komme til at fremføre værket, er det vigtigt at få denne registreret på værket. Det vil nemlig være med til at sikre, at Koda eller andre musikselskaber entydigt kan matche mod de Artist-oplysninger, der rapporteres af fx en streamingtjeneste eller en radiokanal.
  • ISRC-kode – (International standard recording code) ISRC er en unik og universel kode, der knytter sig til en specifik indspilning af et værk. Denne kan du tilføje, når du registrerer et nyt værk eller tilføje efterfølgende til eksisterende værker. Der kan sagtens tilføjes flere ISRC-koder til ét værk, hvis værket er indspillet i flere forskellige versioner.

    ISRC-koden er inkluderet i den data, som pladeselskaber og andre distributører leverer til en streamingtjenester ifm. med en digital udgivelse. Ligeledes er den typisk inkluderet i den rapportering Koda og andre musikselskaber modtager fra streamingtjenesterne.

    Hvis en ISRC-kode er tilføjet et værk i Kodas værkdatabase betyder det, at Koda kan lave et sikkert match mellem rapportering og værk – uafhængig af kvaliteten af den øvrige metadata, som bliver rapporteret af streamingtjenesten.

    Det er selvfølgelig helt afgørende, at de angivne ISRC-koder er korrekte, hvilket man som Koda-medlem selv er ansvarlig for i denne sammenhæng.

  • Komponistnavne – Det er naturligvis en grundforudsætning for enhver udbetaling, at alle rettighedshavere på et værk er registreret korrekt. Herunder med angivelse af de medvirkendes rolle på værket (komponist, tekstforfatter, arrangør, forlag mv.)

Hvis du har tjek på ovenstående metadata på dine Kodaværker, gør du Kodas arbejde med at matche til dine værker lettere og dermed er du selv med til at sikre en korrekt udbetaling for brug af din musik.

 

Hvad med ISWC-koden?

ISWC-koden (International standard working code) allokeres automatisk til et værk, når du anmelder det til Koda. Det er altså ikke en kode, som du selv skal stå for at tilføje. ISWC-koden er en unik og universel værkkode, der knytter sig til et musikværk. Denne kode tildeles automatisk til et værk, når du anmelder det til Koda. Det er altså ikke en kode, som du selv skal stå for at tilføje.