Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2023
2022
2021
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

September 2021

Kodas septemberudbetaling 2021 var torsdag den 16. september. Du kan få et samlet overblik over de inkluderede områder og fremførelsesperioder i Kodas udbetalingskalender

TV og Radio

Der er udbetaling for alle de månedligt udbetalte tv- og radioområder. Udbetalingerne dækker primært fremførelser i juni, men der er på flere områder også juli-fremførelser, som allerede nu er færdigbehandlet og klar til udbetaling. Ligeledes er der månedlig udbetaling for musik i reklamer på kanaler som TV3+, TV3 Puls, National Geografic og Eurosport 1.

Der er også udbetaling for første halvår 2021 på TV2 regionerne samt på Viasat Film- og Seriekanalerne (Action, Family, Hits, Premiere, Serie). På radioområdet er der udbetaling for første halvt 2021 på Grønlandsk Radio. 

Online

På online-området er der kvartalsvis udbetaling for streamingtjenester som Spotify, Nuuday (tidl. TDC Play) og YouTube. Bemærk, at udbetalingen på Spotify og YouTube også inkluderer direkte udbetalinger for brug af Koda medlemmers værker i andre europæiske lande. Denne pengestrøm har tidligere gået via Kodas søsterselskaber i udlandet, men nu har Koda via den fællesnordiske hub, Polaris, indgået paneuropæiske aftaler, som betyder, at Koda selv håndterer processer for fakturering og rapportering. Den direkte udbetaling for streaming i udlandet startede op ved juni-udbetalingen, hvor Spotify var med, men nu gælder det altså også for YouTube. Se overblik over specifikke tjenester og perioder i udbetalingskalenderen

Der er også kvartalsvis udbetaling for VOD-tjenesterne Netflix for fjerde kvartal 2020 og TV2 Play for første kvartal 2021. Herudover er der årlig udbetaling på flere af de årligt udbetalte onlineområder for fremførelser i 2020. Herunder for Filmstriben, Instore Radio (musikløsninger til butikker, barer m.m.), specialkomponeret musik på hjemmesider og Podcast. 

Uropførelser, Film- og TV i undervisningen og Blanke Lyd- og billedmedier

Der er nu udbetaling af uropførelsestillæg for fremførelser i 2020. Dette tillæg tildeles værker, som for første gang bliver fremført offentligt i Danmark, Grønland eller på Færøerne og kommer oven i den udbetaling, du allerede har fået for fremførelsen. Du kan læse mere om hvilke værker og hvilke områder der udløser uropførelsestillæg her

Der er også udbetaling for Film i undervisningen og TV i undervisningen 2020 samt for Blanke lyd- og billedmedier 2020. 

Koncert og Udland

På koncertområdet er der udbetaling for alle koncerter, hvor musikrapporteringen er færdigbehandlet, og hvor Koda har modtaget alle nødvendige oplysninger fra koncertarrangøren (fx om billetindtægter pr. koncert).

På udlandsområdet er der størst udbetaling fra landene Tyskland, Frankrig og Storbritannien. Størstedelen af beløbene fra Tyskland består af ældre beløb fra TV og Radio (primært fra 2019), som Koda har modtaget for nyligt. Udbetalingen fra Frankrig dækker primært fremførelser indenfor Online og TV i fjerde kvartal 2020 og første kvartal 2021, og fra England består størstedelen af udbetalingen af TV og Radio fra første kvartal 2021 samt Online fra 2020 og tidligere.