Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

August 2024

Tv og Radio

Der er udbetaling for alle de månedligt udbetalte tv- og radioområder. Da der ikke var udbetaling i juli måned, dækker denne udbetaling både nye udbetalinger for fremførelser i april og maj. Der er også på flere områder junifremførelser, som allerede nu er færdigbehandlet og klar til udbetaling.

Derudover er der udbetaling for musikbrug i hele 2023 på tv-kanalerne Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, Canal 9 samt Uptown TV. På radioområdet er der 2023-slutudbetaling for både DR’s radiokanaler samt de kommercielle radiokanaler (The Voice, NOVA, POP FM m.fl.)

Online

På online-området er der månedlig udbetaling for musikstreamingtjenesten Nuuday Musik (YouSee Musik og Telmore Musik), hvilket dækker musikbrug i juni måned.

Udbetalingen omfatter yderligere udbetaling for DR On Demand for hele 2023. DR On Demand dækker både over DR’s av-platform DRTV (Serier, Film m.m.) samt DR’s audiotjeneste DR LYD (Podcasts, Web-radio m.m.). Koda har i samarbejde med DR arbejdet på at optimere rapportering og behandlings-flowet for området, så Koda fremover kan processere mere effektivt og dermed udbetale hurtigere. Fra og med forbrugsåret 2024 vil DR On Demand blive afregnet kvartalsvist ligesom fx Netflix og TV2 Play.

Der er også slutudbetaling på området Interaktive TV-tjenester for perioden 2021-2022. Beløbene kommer fra efterbetalinger for musikbrug i On Demand TV-indhold udbudt via webplayere hos forskellige TV-distributører. Læs mere generelt om Kodas udbetaling for Interaktive TV-tjenester her

Koncert og Baggrundsmusik

På koncertområdet er der udbetaling for alle koncerter, hvor musikrapporteringen er færdigbehandlet, og hvor Koda har modtaget alle nødvendige oplysninger fra koncertarrangøren (fx om billetindtægter pr. koncert). Det kan denne gang inkludere udbetalinger for koncerter afholdt helt op til og med juli 2024 og inkluderer denne gang udbetalinger for koncerter på årets udgaver af festivalerne Northside og Copenhell. Herudover påbegyndes udbetaling for koncerter i Tivoli fra første del af 2024.

Udbetalingen indeholder også en slutudbetaling til subventionerede koncerter 2019-2021.

På baggrundsområdet er der 2023 slutudbetaling for ’Baggrundspuljer – uden rapportering”. Læs mere om Kodas baggrundspuljer her

Udland

Udbetalingen for brug af Kodamedlemmers musik i udlandet er denne gang beløbsmæssigt markant og inkluderer flere af de territorier/lande, Koda typisk modtager størst udbetaling fra.

Nedenfor er de territorierne listet med angivelse af de overordnede områder og perioder. Oplysningerne er baseret på den udbetalingsinformation, som de enkelte selskaber sender sammen med deres udbetalingsbeløb og -data, og er listet i forhold til størrelsen af udbetalingsbeløb pr. territorie/selskab.

Tyskland (GEMA): Diverse områder – til og med fjerde kvartal 2023

Finland (TEOSTO): Tv, Radio, Koncert og Online – til og med fjerde kvartal 2023

Sverige (STIM): Online, TV og Online – til og med fjerde kvartal 2023

Norge (TONO): Tv, Radio og Online – til og med fjerde kvartal 2023

USA (ASCAP): Diverse områder – til og med tredje kvartal 2023

Schweiz (SUISA): Tv, Radio og Online – til og med fjerde kvartal 2023