
Musikbranchen herhjemme er og bliver en milliardindustri, der beskæftiger tusindvis af mennesker. Alene i 2014 omsatte den samlede musikbranche herhjemme for 6,8 mia. kr. og beskæftigede, hvad der svarer til mere end 4.100 fuldtidsstillinger. Det slår en ny branchestatistik fast. Den nye statistik , Dansk Musikomsætning 2014, blev lanceret på Folkemødet. Rapporten er udarbejdet af analysefirmaet Rambøll i samarbejde med Koda, IPFI, Gramex, Dansk Live og Dansk Musikforlægger Forening (DMFF).
'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook
Samme dag som Dansk Musikstatistik 2014 blev offentliggjort, blev resultaterne præsenteret og udfoldet af Rambølls kommercielle direktør Henrik Seiding i Kulturens Telt på Allinge Havn under Folkemødet. Vejret var med Folkemødet i år og solen skinnede ned over Allinge Havn, hvor et fyldt Kulturens Telt kunne høre om medvind i sejlene i musikbranchen.
Læs også: Dansk musik fortsat en milliardindustri
Coop-formand Lasse Bolander giver sit råd til musikbranchen.
Rektor på designskolen Elsebeth Gerner Nielsen giver sit råd til musikbranchen.
Gode råd fra Coop-formand og Design-rektor
Efter præsentationen kom den danske musikbranche – repræsenteret af Kodas administrerende direktør Anders Lassen - under beskydning af et kompetent panel bestående af Coop-formand Lasse Bolander, Rektor på designskolen og tidligere kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen og Henrik Seiding fra Rambøll. Der var enighed i panelet om, at musikbranchen har meget at lære af andre brancher. Men der var også enighed om, at musikbranchen er i en unik position, fordi den har et produkt alle er vilde med og som alle vil have.
Både Elsebeth Gerner Nielsen og Lasse Bolander var ikke sene til at komme med gode råd til musikbranchen. De var begge enige om at det er afgørende af give forbrugerne, det de vil have. Hvordan der kommer en forretningsmodel ud af det er et spørgsmål om mod og nytænkning. Et råd til den samlede musikbranche var også, at den skulle stå sammen og blive bedre til at tale med én stemme og finde overordnede løsninger på fælles problemer.
Et lynhurtigt sammenklip af de tre klassers optræden på Folkemødet.
Musik på skemaet på Bornholm
Børn skal lære, hvor musikken kommer fra. Den ambition var en af årsagerne til, at tre bornholmske skoler i ugen op til folkemødet, havde fået besøg af to professionelle komponister fra Koda Skolekontakts kunstnerkorps. Sammen med skolerne havde Koda-medlemmerne Jørgen Thorup og Nanna Jacobi skrevet sange med elever på Rønneskolen, Christiansø Skole og Bornholms Frie Idrætsskole. De tre skoler satte hinanden stævne i solskinnet under Folkemødet i Rosengade og sang og spillede resultaterne af anstrengelserne for hinanden og et veloplagt publikum bestående af forældre, bedsteforældre og nysgerrige. Meget passende handlede sangene om sol og sommer og alt det gode, der følger med.
'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook