Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

September 2024

Kodas septemberudbetaling 2024 faldt torsdag den 12. september. Du kan få et samlet overblik over de inkluderede områder og fremførelsesperioder i Kodas udbetalingskalender  

Tv og Radio

Der er udbetaling for alle de månedligt udbetalte tv- og radioområder. Udbetalingerne dækker primært fremførelser i juni, men der er på flere områder også julifremførelser, som er færdigbehandlet og klar til udbetaling.

Herudover er der årlig udbetaling for musikbrug i hele 2023 på tv-kanalerne TV3 Sport og TV3 Max samt for første halvår 2024 på Grønlandsk radio.

Der er også udbetaling for synkronisering hos DR i 2023 - i henhold til synkroniseringsaftalen mellem NCB og DR. Udbetaling baseres på rapportering fra DR over alle de udsendelser, som er vist for første gang i 2023. Disse udsendelser er matchet op mod musikdata i Kodas systemer og filtreret ift. kriterierne i aftalen.

Video On Demand

Der er kvartalsvis udbetaling for TV2 Play (både on demand og flow) for første kvartal 2024 samt for Netflix for fjerde kvartal 2023. Herudover er der udbetaling for Discovery+ 2023 samt for første gang for VOD-tjenesten Amazon Prime, hvilket dækker forbrug i perioden 2018-2022.

Der er også udbetaling for 2023 på områderne TV i undervisningen og Film i undervisning, som dækker brug af musik i tv-udsendelser og film, der indgår i undervisningssammenhæng. Koda modtager rapportering fra CFU (Center for Undervisningsmidler), der stiller et stort udvalg af tv-udsendelser og film digitalt til rådighed for undervisningsinstitutioner. Yderligere bliver TV i undervisningen delvist udbetalt via genbrug af rapportering fra tv-området.

 

Musikstreaming og øvrig online

På musikstreaming-området er der månedlig udbetaling for musikforbrug i juli 2024 på Nuuday Musik (Yousee Musik og Telmore Musik) samt kvartalsvis udbetaling for streamingtjenesterne Spotify, YouTube og Apple Music. Bemærk, at udbetalingen for de internationale tjenester også inkluderer direkte udbetalinger for brug af Koda medlemmers værker i andre europæiske lande. Se overblik over specifikke tjenester og perioder i udbetalingskalenderen

Der er også årlig 2023-udbetaling for Radio Play, Instore Radioer, musik i podcasts samt for brug af specialkomponeret musik på mindre onlinesites og i apps. 

Koncert og uropførelsestillæg

På koncertområdet er der udbetaling for alle koncerter, hvor musikrapporteringen er færdigbehandlet, og hvor Koda har modtaget alle nødvendige oplysninger fra koncertarrangøren (fx om billetindtægter pr. koncert). Det kan denne gang inkludere udbetalinger for koncerter afholdt helt op til og med juli 2024 og inkluderer denne gang udbetalinger for koncerter på årets Tinderbox festival.

Der er også udbetaling af uropførelsestillæg til fremførelser fra 2023. Læs meget mere om Kodas uropførelsestillæg her samt om planerne for afviklingen af ordningen her

Udland

Koda har forud for denne udbetaling modtaget nye afregninger fra søsterselskaber i Frankrig (SACEM) og Japan (JASRAC) en væsentlig del af udbetalingen på Udland kommer fra disse lande. Udbetalingerne dækker fremførelser frem til og med første kvartal 2024, primært indenfor områderne TV, Radio og Online.

Herudover er der udbetaling af såkaldte ”returnerede andele” fra Kodas søsterselskaber i udlandet. Det er beløb, som på grund af fejl i rettighedshaver-dokumentationen er blevet udbetalt til de forkerte udenlandske selskaber og som herefter returneres til Koda efter fast praksis. De returnererede andele er blevet gennemgået og korrigeret af Koda, og udbetales nu i henhold til den korrekte rettighedshaver-dokumentation.